2014. okt 24.

Hogyan öli meg az iskola a kreativitást?

írta: szaborsika
Hogyan öli meg az iskola a kreativitást?

"Egy új könyvet írok most a címe "Megvilágosodás." Egy interjúsorozatra épül arról, hogyan fedezték fel emberek a tehetségüket. Elképesztő, hogyan jutnak el ide.

Konkrétan egy beszélgetés indított el, amit egy csodálatos nővel folytattam, akiről sokan talán sosem hallottak, Gillian Lynne-nek hívják, … Koreográfusés … Ő csinálta a “Macskák”-at meg “Az operaház fantomjá”-t. … együtt ebédeltünk, és megkérdeztem, “Gillian, hogyan lettél táncos?” Mire azt mondta, érdekes volt, mert az iskolában teljesen reménytelen volt. És az iskola a harmincas években írt a szüleinek, hogy “Azt gondoljuk, Gillian-nek tanulási rendellenessége van.” Nem tudott figyelni, izgett-mozgott. Most azt mondanák, hiperaktív. … elment egy ...

Tovább Szólj hozzá

oktatás kreativitás kaptár education coworking igydolgozunkmi kenrobinson compasscoaching

2014. okt 21.

Megoldáskonferencia - Ahol sokat tanulhatunk!

írta: szaborsika
Megoldáskonferencia - Ahol sokat tanulhatunk!

Itt az idő, hogy a magyar KKV szektor sokszínű, nyitott, tevékeny, progresszív, különleges tartalommal teljen meg! Mert a  megoldás-központúság  elsősorban gondolkodásmód, ami a legkülönbözőbb területeken végzett munkákban vezet változatos, különleges végeredményekhez – és ebben a résztvevők hozzáállása sokkal fontosabb, mint az életkor, a képzettség, vagy a külső, gazdasági körülmények.

 

Dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke,  aki pontosan tudja a győztes csapat receptjét és el is árulja Neked.

Melyek azok a tényezők, amikkel a cégedből igazi csapat válik, ahol  a kitűzött cél lesz az első.

Hogyan tudod legyőzni a belső feszültségeket, hogyan tudod kihozni a kollégáidból a ...

Tovább Szólj hozzá

2014. okt 13.

Mi a te sztorid?

írta: szaborsika
Mi a te sztorid?

Van a mai társadalomnak egy olyan része, akik szenvedélyesen szeretik és élvezik a hivatásukat, a változatos hétköznapjaikat, a szakmájukkal járó életvitelt, ráadásul Magyarországon élnek és alkotnak. Ők azok, akik tudják, hogy az emigrálás és a multikatonaság nem az egyedüli út a boldogulásra.

Ahogy jártunk-keltünk nyitott szemmel kis hazánkban, azt tapasztaltuk (mint ahogy anno saját magunkon is), hogy a középiskolások túlnyomó részének semmi terve nincs a jövőjére nézve, pláne nem hazai viszonylatokban.

Éppen ezért arra gondoltunk, mi lenne, ha a jövő generációhoz is eljutna az a fajta pozitív szemlélet, az a szabad életérzés, amit mi, nap mint nap tapasztalunk? Mi lenne, ha az oktatás újraértelmezéseként, a diákok ...

Tovább Szólj hozzá

igydolgozunkmi miatesztorid

süti beállítások módosítása