2014. okt 13.

Mi a te sztorid?

írta: szaborsika
Mi a te sztorid?

Van a mai társadalomnak egy olyan része, akik szenvedélyesen szeretik és élvezik a hivatásukat, a változatos hétköznapjaikat, a szakmájukkal járó életvitelt, ráadásul Magyarországon élnek és alkotnak. Ők azok, akik tudják, hogy az emigrálás és a multikatonaság nem az egyedüli út a boldogulásra.

Ahogy jártunk-keltünk nyitott szemmel kis hazánkban, azt tapasztaltuk (mint ahogy anno saját magunkon is), hogy a középiskolások túlnyomó részének semmi terve nincs a jövőjére nézve, pláne nem hazai viszonylatokban.

Éppen ezért arra gondoltunk, mi lenne, ha a jövő generációhoz is eljutna az a fajta pozitív szemlélet, az a szabad életérzés, amit mi, nap mint nap tapasztalunk? Mi lenne, ha az oktatás újraértelmezéseként, a diákok érdeklődési körének megfelelően kis létszámú mentoring csoportokat alakítanánk ki, ahol a gyerekeknek lehetőségük lenne megmutatni magukat, inspirálódni, fejleszteni a kreativitásukat, kompetenciáikat?!

Hiszünk abban, hogy vannak olyan emberek, akik szívesen mesélnek saját hivatásukról, tartanak inspiratív beszélgetéseket és járulnak hozzá ahhoz, hogy a diákok jobban megismerjenek egy- egy szakmát és a vele járó életet. További lépésként, pedig nem titkolt szándékunk egy olyan weboldal létrehozása, amely összeköti a lehetőségeket kereső fiatalokat és a tenni vágyó felnőtteket, hogy az iskoláknak lehetőségük legyen találni egy mérnököt, orvost, vállalkozót, aki szívesen mesél szakmájáról a hasonló érdeklődéssel rendelkező diákoknak.

Erről szól tehát a ’Mi a te sztorid?’ projekt, amely jövő héten startol el a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnáziumban, kétheti rendszerességgel.

Ha Te is szívesen mesélnél arról, vagy esetleg be is mutatnád, hogy mivel foglalkozol, miért érdekes a Te életed, szakmád, akkor ne habozz megkeresni minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Barta Niki: niki@igydolgozunkmi.hu

Major Zoltán Pepe: pepe@igydolgozunkmi.hu

Iklódi Dóri: dori@igydolgozunkmi.hu

Szóval… mi a Te sztorid?

Szólj hozzá

igydolgozunkmi miatesztorid