2014. feb 02.

Elindulunk. Most.

írta: szaborsika
Elindulunk. Most.

Azzal talán nem állítunk újat, hogy ma kishazánkban egyre többen vágnak bele a kockázatos, ám nagy üzleti sikerekkel kecsegtető vállalkozásalapításba. Az sem újdonság, hogy a globalizáció, az internet penetráció, az atipikus foglalkoztatási formáknak népszerűsége és térhódítása egyre nagyobb szerepet kap, és ez a trend mindinkább érzékelhető Magyarországon is. Számos okot sorolhatnánk fel, ami miatt úgy döntöttünk, belevágunk a blog elindításába, de mind közül a legfontosabb: szeretnénk itthon is széles körben megismertetni és népszerűsíteni a „coworking” életformát, elindítani egy „coworker” mozgalmat és bebizonyítani, hogy dolgozni máshol és máshogy is lehet.

Ez a blog mindazon szabadúszókhoz, egyéni vállalkozókhoz, mikro és kiscégek csapatának tagjaihoz, részmunkaidőben, távmunkában dolgozókhoz szól, akik „neonomádokként” megélhetésüket olyan szellemi munkából biztosítják, melyhez nincs szükségük fix munkavégzési helyszínre. Rugalmas időbeosztással, szigorúbb kötöttségek nélkül, határidőre, megrendelések, projektek szerint dolgozó emberekhez, akiknek mindössze laptopra, ingyenesen hozzáférhető internetre és térre van szükségük a munkavégzéshez. Akik eddig otthonról, kávéházakból, szürke irodákból dolgoztak, megfosztva magukat a közösségek adta inspiráló munkavégzéstől. És hogy létezik-e ilyen tér? A válasz egyértelműen igen, a kulcs pedig a közösségi irodákban rejlik.

Egy olyan emberközpontú coworking blogról van szó, amelynek célja egy tudás-, és kapcsolatbővítést szolgáló „coworker” közösség megteremtése. Ahol a minőségi tartalom alakítására Neked is, kedves neonomád, lehetőséged van. Ahol kapcsolódhatsz másokkal, értesülhetsz az aktuális magas minőségű, kötetlen networking eseményekről, érdekes, a „mozgalommal” kapcsolatos bejegyzéseket olvashatsz, inspiráló videókat nézhetsz meg és tölthetsz fel, kampányokban vehetsz részt, sikeres magyar vállalkozókat ismerhetsz meg, röviden egy felületen kaphatod meg az életformádhoz leginkább illő aktualitásokat.

Hiszünk abban, hogy nem kell külföldre mennünk ahhoz, hogy nagy dolgokat hozzunk létre, hogy azt csinálhassuk, amit szeretünk, mindössze kell hozzá egy támogató közeg.

 

Szólj hozzá

coworking coworker igydolgozunkmi ittvagyunkotthon közösségiiroda communityoffice